FAQ's

Veelgestelde vragen en antwoorden

Waarom werken we met massieve eik?

Massieve eik is een sterke duurzame houtsoort met vele bijzondere eigenschappen. Het is een natuurproduct met een warme en rustgevende uitstraling. We werken voornamelijk met Franse eik van topkwaliteit in samenwerking met betrouwbare leveranciers. Door zijn veelzijdigheid kan eik verschillende stijlen aan, zowel strak en modern als traditioneel en landelijk. Het hout is perfect geschikt voor het vervaardigen van meubelen op maat. De unieke structuur en uitstraling van het hout geven uw biljart een extra dimensie, waardoor geen enkele tafel er precies hetzelfde uitziet. Een mooi en zeer dankbaar product.

Hoeveel ruimte heb ik nodig om een biljart te plaatsen?

Dit hangt af van welk speltype biljart u wenst en de grootte en indeling van de ruimte waar de biljart moet geplaatst worden. Buitenafmetingen van de tafel spelen hier geen rol, als referentie vertrekken we van de afmetingen van het speelveld en hierbij mag u 1m20 – 1m40 bij rekenen voor het gebruik van de keu. Wanneer bij het spelen een lange keu op een bepaalde plaats hinderlijk is, dan leveren we keus met verschillende lengtes zodat u steeds optimaal kunt spelen. Bij twijfel over welke grootte u best kiest, kunt u ons steeds contacteren.

Wat is de levertermijn?

Het vervaardigen van een biljart is zoveel meer dan alleen maar een tafel maken. Er komt heel wat bij kijken en vereist de nodige kennis, precisie en finesse. Naast de esthetiek moet het vooral ook allemaal juist zijn. Deze unieke ambacht wordt uitgevoerd met hart en ziel, wat zich dan ook vertaald in een bepaalde levertermijn. Voor de levertermijn maken we steeds een inschatting, aangezien we met heel wat variabelen moeten rekening houden. Alle biljarts worden voor elke klant op maat gemaakt op bestelling. Afhankelijk van welk model en de gekozen opties bedraagt de levertermijn ongeveer een 12-tal weken. Voor de biljart van uw dromen, waar u levenslang zal van kunnen genieten, vragen wij enkel en alleen een klein beetje geduld…

Hoe onderhoud ik de ballen en de keus?

De ballen en keus kunnen op een eenvoudige manier onderhouden worden. De ballen kunnen gemakkelijk gereinigd worden met een zachte doek met een speciaal reinigingsproduct. Om krijtresten en onzuiverheden te verwijderen van het topeinde van de keu, kan gebruik gemaakt worden van een schuursponsje. Dit maakt de keu ook gladder, waardoor gemakkelijker kan gespeeld worden. Deze onderhoudsproducten zijn terug te vinden op onze webshop of in de winkel. Voor het plaatsen van een nieuwe pomerans of andere herstellingen kunt u ook steeds bij ons terecht.

Voor welk type biljart kunnen we bij jullie terecht?

Maatwerk is voor ons zoveel meer dan alleen maar kleuren kunnen kiezen. Een biljart voor recreatief gebruik of voor professionele doeleinden? We houden steeds rekening met de wensen van de klant en kijken wat de meest geschikte tafel voor u is. Bent u een beginnende biljartspeler op zoek naar een goed instapmodel, een competitiespeler op zoek naar een goede, mooie trainingstafel voor thuis, hebt u een horecazaak en bent u op zoek naar een wedstrijdtafel of hecht u vooral belang aan het esthetische? Neem alvast een kijkje op onze website en ontdek onze collectie met de vele mogelijke opties.

Hoe onderhoud ik het laken?

Na verloop van tijd zal uw laken gebruikssporen vertonen. Al na de eerste keren biljarten zal u zien dat er kleine witte vlekjes op het laken zichtbaar worden. Deze ontstaan door de wrijving tussen de bal en het laken waardoor een klein wit brandvlekje verschijnt. Dit is volkomen normaal en kan niet vermeden worden. Om krijtresten en stof te verwijderen raden we aan om het laken regelmatig te borstelen en het losgekomen vuil te verwijderen met een stofzuiger. Hiervoor wordt het best gebruik gemaakt van een stofzuigermond zoals gebruikt bij het stofzuigen van banken of zetels. Wanneer het laken blootgesteld wordt aan direct zonlicht kan de kleur vervagen. We raden aan om de biljart steeds af te dekken als er niet op gespeeld wordt. Dit kan met een afdekplaat als u de biljart als eettafel gebruikt of met een afdekzeil.

Kan ik mijn laken laten vervangen?

Een versleten laken of een beschadigd laken door een onhandige biljartstoot kan ten allen tijde vervangen worden. Hierbij kunt u steeds het kleur en type laken kiezen. Het laken van het speelveld wordt vervangen samen met het laken dat is aangebracht op de rubberen stootbanden. Na verloop van heel wat tijd verliezen de stootbanden aan elasticiteit waardoor ze harder worden en het niet meer aangenaam spelen is. De stootbanden kunnen indien nodig ook steeds vervangen worden.

Kan een biljart geplaatst worden in een kelder of op verdieping?

Een biljart op verdieping of in een kelder plaatsen is meestal mogelijk. Iedere situatie is anders en hierbij is het belangrijk dat we zo goed mogelijk geïnformeerd worden aan de hand van foto’s en afmetingen van ramen, deuren, traphal,… Op die manier kunnen we inschatten of de tafel al dan niet gedemonteerd moet geleverd worden. Omwille van het gewicht van de biljarts is een plaatsing op verdieping niet evident. Om dit fysiek haalbaar en betaalbaar te houden vragen we aan de klant om ter plaatse hulp te voorzien van minstens 4 personen.  Wanneer bij een levering een heftruck of meubellift zou nodig zijn, dan wordt deze door de klant voorzien bij een plaatselijke firma.

ACCOUNT
Wishlist
Inloggen
Create an account

Een link om een nieuw wachtwoord in te stellen zal naar je e-mailadres worden verzonden.

Je persoonlijke gegevens worden gebruikt om je ervaring op deze site te ondersteunen, om toegang tot je account te beheren en voor andere doeleinden zoals omschreven in ons privacybeleid.

Password Recovery

Wachtwoord vergeten? Voer je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt een link via e-mail om een nieuw wachtwoord in te stellen.

Winkelwagen 0