Caféspelen 't Clubke in de vroege jaren

Het Verhaal van Caféspelen Clubke

’t Clubke, onder deze naam baatten Danny en zijn vrouw Ria in de jaren ’80 hun cafeetje uit in Torhout, in de goeie ouwe tijd toen cafés nog bruisten van het leven, waar niks moest en alles mocht.

Voorheen hadden ze elk hun eigen café en leerden elkaar op deze manier kennen. Als amusement stond er in ’t Clubke een biljart en voetbaltafel, een flipperkast, een darts, een arcadekast en een jukebox. Doordat ze terugvielen op één café had Danny spelen op overschot en begon daardoor met het verhuren van toestellen onder de naam Caféspelen Clubke.

Verhuren van caféspelen

Het verhuren van caféspelen breidde op die manier langzaam uit. Met uiteindelijk verschillende toestellen in heel wat kroegen en de vele depannages en het onderhoud, was het op een bepaald moment niet meer te combineren met het café. Danny liet het over en verhuisde de zaak Caféspelen ’t Clubke naar Ichtegem.

Naast de toestellen op café begon Danny zich ook meer te richten op de privémarkt. Hij schakelde over naar de verkoop van tweedehandstafels aan particulieren en cafés. Hij heeft de stiel volledig aan zichzelf geleerd en stond in voor onderhoud, herstellingen, restauraties,… Hierbij werd hij steeds bijgestaan door Ria.

Caféspelen 't Clubke: altijd ambiance met een lekker pintje
Caféspelen 't Clubke in de vroege jaren met de biljart en de voetbaltafel
Caféspelen 't Clubke: altijd ambiance

De volgende generatie

De cafés werden intussen overgenomen door zijn zoon Dennis. Gezellige bruine kroegen… eens de trots van ons land, maar gedurende de jaren zagen we de tendens veranderen. De mensen gaan nog op café, maar maken nu ook graag hun eigen cafeetje thuis. Uiteindelijk besloot Danny zelf biljarttafels te vervaardigen in massieve eik, met het oog op een mooi meubelstuk, passend in ieder interieur om een huiselijke sfeer te creëren.

Intussen is Danny met welverdiend pensioen en liet hij Caféspelen ‘t Clubke volledig over aan zijn zoon Dennis. Dennis leerde de stiel van jongs af aan en deze werd zowaar met de paplepel ingegeven. Opvolging was sowieso verzekerd. In de winkel en achter de schermen wordt hij geholpen door zijn partner Ilse. 

Est. 1980 - Maatwerk en vakmanschap

Caféspelen ‘t Clubke werd ondertussen Biljarts ’t Clubke: met de focus op het blijven vernieuwen en uitbreiden van onze prachtige collectie biljarttafels. Voor kwaliteit en kennis van zaken, kan je voor alles wat met caféspelen te maken heeft bij ons terecht!

ACCOUNT
Wishlist
Inloggen
Create an account

Een link om een nieuw wachtwoord in te stellen zal naar je e-mailadres worden verzonden.

Je persoonlijke gegevens worden gebruikt om je ervaring op deze site te ondersteunen, om toegang tot je account te beheren en voor andere doeleinden zoals omschreven in ons privacybeleid.

Password Recovery

Wachtwoord vergeten? Voer je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt een link via e-mail om een nieuw wachtwoord in te stellen.

Winkelwagen 0